Programma Kwaliteitsimpuls Groenalliantie

Over het programma

De recreatiegebieden van Groenalliantie Midden-Holland worden goed bezocht. Door inwoners uit de directe én wijde omgeving. Jong en oud kunnen er in een groen decor wandelen en fietsen, spelen en sporten of een duik nemen in één van de zwemplassen. Het zijn plekken waar je afspreekt met vrienden of juist alleen de rust opzoekt. Waar je kunt genieten van je eigen meegebrachte lunch, of een kop kunt koffie drinken op het terras van een horecagelegenheid. Genieten in het Groene Hart, dat is waar we voor staan.

Aanleiding

De recreatiegebieden in het Groene Hart zijn in de jaren ‘70 en ‘80 aangelegd en voldoen niet helemaal meer aan de eisen van deze tijd. Vandaag de dag willen mensen er graag helemaal tussen uit zijn, veel verschillende dingen doen en ontspannen door inspanning. Met de Kwaliteitsimpuls sluiten we aan bij de eisen en wensen van verschillende gebruikersgroepen. Naast investeringen in de afzonderlijke recreatiegebieden voorziet het programma ook in betere verbindingen tussen de gebieden en hun omgeving.

Doel

Onze terreinen verwelkomen de bezoekers, bieden een pallet aan recreatieve voorzieningen en herbergen aantrekkelijke natuur. De gebieden zijn toekomstbestendig doordat ze duurzaam zijn ingericht, efficiënt beheerd worden en doordat opbrengsten uit de gebieden ten goede komen aan de gebieden zelf. Dat beogen wij met het programma Kwaliteitsimpuls Groenalliantie.

Planning

Het programma omvat een impuls voor onze recreatiegebieden in de Krimpenerwaard en in de Reeuwijkse Plassen. Voor beide gebieden is een uitvoeringsplan en een Investeringsagenda opgesteld (zie downloads in rechterkolom).

De uitvoering geschiedt in 3 fases:
2016-2019         versterken basisvoorzieningen en hoofdentrees
2018-2020         toevoegen van voorzieningen
2019-2021         toevoegen van recreatieve verbindingen 

Cookie settings