Programma Kwaliteitsimpuls Groenalliantie

Reeuwijkse Hout

De kwaliteitsimpuls van Reeuwijkse Hout behelst meer dan een opknapbeurt. Het recreatiegebied wordt verder ontwikkeld als ‘poort naar het Groene Hart’. Er zijn al veel voorzieningen en er komen nieuwe bij, zoals een avonturenroute.

Regionale functie

Reeuwijkse Hout ligt pal aan de A12 en is van regionale betekenis. Het recreatiegebied is op zichzelf al aantrekkelijk, maar het heeft ook een functie als startpunt voor tochten naar andere delen van de Reeuwijkse Plassen en het Groene Hart. De komst van het Landal park heeft een boost gegeven aan het gebied. Paviljoen Reeuwijkse Hout en het centrumgebouw van Landal bieden prima horecavoorzieningen.

Prima voorzieningen

Reeuwijkse Hout biedt goede mogelijkheden voor strandrecreatie. In onze visie ontwikkelen het strand en de oeverzone verder door. We doen landschappelijke ingrepen om wandelen en fietsen nog aantrekkelijker maken. En net als bij onze andere projecten pakken we de entreezone aan.

Deelprojecten

  1. Verbeteren entreezone (herkenbaar en uitnodigend, vergroening parkeerplaats).
  2. Ontwikkelen avonturenzone met speelvoorzieningen, avonturenpaden, etc.
  3. Verder ontwikkelen strand en oeverzone (entree strand, fietsparkeren, verblijfsplekken).
  4. Verbeteren bosstructuur en graslandbeheer (o.a. verrijken beplanting en randbeplanting bij de bosvakken).
  5. Vernieuwen informatievoorzieningen.

Planning

Het project wordt in fasen gerealiseerd. Voor deelprojecten 1 en 2 is de planvorming gereed. De werkzaamheden in het veld van deze deelprojecten starten in de tweede helft van 2019. 

Samenwerkingspartners

Groenalliantie en Staatsbosbeheer werken in het project samen met de gemeente Bodegraven-Reeuwijk, met omwonenden en met verenigingen en ondernemers in de Reeuwijkse Hout.

Projectleider

Met vragen kunt u terecht bij Peter de Block, projectleider uitvoering Reeuwijkse Plassen e.o.

Cookie settings